Dit weekend in de Drentse natuur: 3 en 4 december

Vrijdag 02 December 2022
  • Deelnemers aan de excursie komen geen wolf tegen onderweg (Rechten: RTV Drenthe)

De temperatuur daalt komend weekend maar dat is geen reden om de Drentse natuur links te laten liggen. Kies voor een wandeling over het Dwingelderveld of rond het Siepelveen en leer meer over de flora en fauna in deze gebieden.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Snertwandeling

Trotseer het winterweer en verken zaterdagochtend samen met een gids van Natuurmonumenten de natte heide van het Kloosterveld en de Anserdennen. Halverwege de excursie staat een dampende kop snert met een snee roggebrood voor de wandelaars klaar. Bezoek voor meer informatie de website van Natuurmonumenten.

Wolvenexcursie

Een gids van Natuurmonumenten neemt je zaterdagochtend mee de natuur in voor een les over de wolf: hoe herken je een wolvenspoor, hoe oud worden de roofdieren en hoe zijn de verhoudingen binnen een roedel? Je gaat géén echte wolf zien, maar er is wél ruimte voor beelden van de wildcamera's uit Drenthe. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Meer informatie vind je op deze website.

Winterwandeling Siepelveen

Wandel zondagochtend mee over het Schipborgerdiep, rond het Siepelveen en langs het Zeegserloopje. Tijdens de wandeling krijg je uitleg over het ontstaan van het gebied en de naam Siepelveen met de typerende zandduinen en de begroeiing met o.a. gagel, beenbreek en veenmos. Bezoek de website van Nationaal Park Drentsche Aa voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen