Dit weekend in de Drentse natuur: 29 en 30 september

Zaterdag 29 September 2018
  • Dit weekend staat onder andere natuuryoga op de agenda (foto: Pixabay)

Ook dit weekend is er weer van alles te beleven in de Drentse natuur. Van yoga tot een wandeling voor alleengaanden, voor ieder wat wils!

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda.

Natuuryoga
Ben je op zoek naar rust en ruimte in je hoofd? Maak kennis met yoga in de buitenlucht. De eerste les op zaterdag is gratis en als je verder wil, betaal je daarna een kleine bijdrage per keer. Het is bij het duurzaamheidscentrum in Assen, en na afloop kun je napraten met een kopje thee.

Wandeling tegen eenzaamheid
Het is de week tegen de eenzaamheid. Daarom organiseert Staatsbosbeheer op zaterdag een wandeling voor alleengaanden. Samen met de natuurgids trek je over de Hondsrug en heb je de tijd om sociale contacten op te doen om de eenzaamheid te verdrijven. Kun je niet op zaterdag? Ga dan op zondag naar het Drents-Friese Wold. Daar wordt dan net zo'n wandeling georganiseerd.

Archeologische wandeling
Heb je interesse in archeologie? Ga zaterdag dan mee met deze archeologische wandeling. Vanaf het Oermuseum in Diever leidt een gids je onder andere langs een hunebed, een steenkist en grafheuvels. Je moet je van tevoren wel even aanmelden.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen