Dit weekend in de Drentse natuur: 28 en 29 mei

Vrijdag 27 Mei 2022
  • Een bloeiende heide in het Dwingelderveld (Rechten: Henk Sieders)

Je hoeft niet stil te zitten dit weekend. Er zijn weer volop leuke activiteiten te doen in de Drentse natuur. Pak de verrekijker uit de kast, trek je wandelschoenen aan en ga op pad. Ook blikken we even vooruit. Dinsdagavond 31 mei komt Boswachter André Donker naar één van de ROEG! Hoeken om zijn nieuwe boek te presenteren.

Zet je wekker maar, want op zaterdag kun je een ochtendwandeling maken op het Dwingelderveld. Nog voordat iedereen wakker is sta jij al klaar om op pad te gaan. De wandeling begint om 06.00 uur. Samen met een gids struin je rond. Luister naar de eerste vogels die een liedje zingen, maar let ook zeker op de schuwe dieren in het veld. Onder andere reeën zijn in de vroege ochtend erg actief. Al met al een unieke ervaring om wakker te worden met de natuur.

Landgoed Overcingel staat in bloei

Ken je Landgoed Overcingel nog niet? Dan is zaterdag de perfecte dag om heen te gaan (ook als je het al wel kent). Tussen de binnenstad van Assen en het station ligt dit prachtige landgoed met een herenhuis uit de achttiende eeuw. Het landgoed staat bekend om zijn prachtige tuinen. In deze tijd van het jaar staat de tuin volop in bloei. Samen met de gids ontdek je de tuin en geniet je van de bloeiende rododendrons, sneeuwklokjes en andere bomen en heesters. Let op: vooraf aanmelden is verplicht.

Seizoenwandeling

Een gevarieerde wandeling op zondagmiddag, voor zowel kinderen als volwassenen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee over een afwisselende route: het is nog een verrassing welke dieren en planten je tegenkomt.

Boekpresentatie van André Donker

Een kleine blik vooruit want: dinsdag 31 mei komt de bekende boswachter André Donker naar Drenthe om zijn nieuwe boek 'Vrije oogst' te presenteren. Dit doet hij in de ROEG!-hoek van de bibliotheek in Ruinerwold. Die avond vertelt hij meer over zijn boek en is er ruimte om hem vragen te stellen. De bijeenkomst is gratis maar we vragen je wel om vooraf aan te melden. Meer informatie over de avond lees je hier.

Afbeelding
De nieuwe natuur-/streekroman van boswachter Donker. (Rechten: KNNV Uitgeverij)

Contact
opnemen