Dit weekend in de Drentse natuur: 27 en 28 augustus

Vrijdag 26 Augustus 2022
  • De wespspin, ook wel tijgerspin genoemd, kan je tijdens een wandeling tegenkomen (Rechten: Ylanite via Pixabay)

Zin om de natuur te ontdekken dit weekend? Er zijn tal van routes door het Drentse landschap. Ook staan er gidsen klaar om je meer te vertellen over alles wat er groeit en bloeit.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Speuren naar reeën

Reeën zijn schuwe dieren, maar als je rustig fietst of wandelt heb je kans ze vlak na zonsopkomst of in de schemering te zien. Tijdens deze reeënsafari van Staatsbosbeheer ga je al fietsend door de bossen van de Hondsrug op zoek naar de dieren. Niet alleen naar de reeën zelf maar ook naar de sporen die de hoefdieren achterlaten zoals veegsporen, looproutes en vraatsporen.

Spinnen van dichtbij

Tijdens deze wandeling op zondagmiddag laat een gids van Staatsbosbeheer je spinnen van veraf, maar ook van heel dichtbij bekijken. Spinnen zijn er in alle maten en ze hebben allemaal hun aardigheden en eigenaardigheden. En dan blijken die spannende beestjes, met veel te veel pootjes, eigenlijk heel leuk te zijn. Wil je mee op spinnensafari: kijk dan hier voor meer info.

Geschiedenis van het Valtherbos

Grafheuvels en een onderduikershol: het zijn voorbeelden van de rijke geschiedenis van het Valtherbos. De gids van Staatsbosbeheer neemt je op zondagmiddag mee het bos in en vertelt er meer over de natuur en de historie. Deze tocht is geschikt voor het hele gezin.

Natuur in de bibliotheek van Roden

Alvast voor in de agenda: vanaf komende week is de ROEG! Hoek in de bibliotheek van Roden geopend! Er zijn op woensdag twee activiteiten: een spetterende watermiddag voor kinderen en 's avonds een boeiende avond met natuurfotograaf André Brasse.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen