Dit weekend in de Drentse natuur: 26 en 27 november

Vrijdag 25 November 2022
  • De kades in het Fochteloërveen worden vernieuwd (Rechten: Fred van Os/RTV Drenthe)

De Drentse natuur heeft dit weekend genoeg te bieden voor de actieve wandelaar. Kies voor een wolvenexcursie op het Dwingelderveld, een veldbezoek aan het Fochteloërveen of een herfstwandeling over de Hondsrug.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Wolvenexcursie

Een gids van Natuurmonumenten neemt je zaterdagochtend mee de natuur in voor een les over de wolf: hoe herken je een wolvenspoor, hoe oud worden de roofdieren en hoe zijn de verhoudingen binnen een roedel? Je gaat géén echte wolf zien, maar er is wél ruimte voor een beelden van de wildcamera's uit Drenthe. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Meer informatie vind je op de website van Natuurmonumenten.

Veldbezoek Fochteloërveen

De kades in het Fochteloërveen houden regenwater in het gebied en voorkomen zo uitdroging van het hoogveen. De huidige kades in het gebied zijn lek en worden de komende tijd vervangen. Tijdens het veldbezoek zaterdagochtend vertelt de projectleider over de noodzaak van het vervangen van de kades, over de manier waarop dit gebeurt en over de samenwerking met verschillende partners. Bezoek voor meer informatie de website van Natuurmonumenten.

Seizoenswandeling Hondsrug

Wandel zondagmiddag over de eeuwenoude Hondsrug en luister naar de gids die van alles verteld over het seizoen en de dieren en planten in dit jaargetijde. De gevarieerde wandeling is zowel voor kinderen als volwassenen een leuke en leerzame ervaring. De route is ongeveer drie kilometer lang. Meer informatie over deze excursie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen