Dit weekend in de Drentse natuur: 25 en 26 november

Vrijdag 24 November 2017
  • Het lichtkunstwerk Pixi leidt je zaterdagavond door de bossen (foto: By Knelis)

Het wordt fris in Nederland het laatste weekend van november. Perfect dus om lekker buiten uit te waaien in de Drentse natuur. Dit is er allemaal te doen.

Laat je leiden door Pixi
In de Drentse bossen bij het Boomkroonpad hoef je zaterdag niet bang zijn te verdwalen in het donker. Pixi wijst je de weg door het duister. Het lichtkunstwerk is gebaseerd op de natuur en helpt je een pad tussen de bomen door te vinden.

Er zijn meerdere tijdstippen waarop je kunt starten met de wandeling. Let op: wel even opgeven, want vol is vol. 

Wandelen door het Drouwenerzand
Wandel je liever overdag in plaats van 's nachts, dan kun je zaterdag tussen 13:30 en 16:00 mee met een gids van Geopark de Hondsrug tijdens een tocht naar het Drouwenerzand. Daar leer je over het ontstaan van het bijzondere stuifzandgebied. 

Knutselen met bladeren
Als het echt te koud of te nat wordt om buiten te lopen, kun je zondag naar het Duurzaamheidscentrum in Assen. Binnen liggen hopen boombladeren klaar om mee te knutselen. Zelf je bladeren meenemen of ze zoeken in het Asserbos mag natuurlijk ook. Tussen 13:00 en 15:30 kun je gewoon binnenlopen. 

Leer etsen in Ruinen
Nog meer mooie dingen leren maken? In het bezoekerscentrum van het Dwingelderveld laat Harm Echten zondag zien hoe je etsen met natuurafbeeldingen maakt. Kinderen mogen gratis hun eigen ets maken. 

De demonstratie begint om 13:00 uur.

Contact
opnemen