Dit weekend in de Drentse natuur: 22 en 23 september

Zaterdag 22 September 2018
  • Op zoek naar spinnen met de boswachter (foto: Pixabay)

Ook dit weekend is er weer van alles te beleven in de Drentse natuur. De herfst doet langzaamaan zijn intrede, en dat levert mooie uitstapjes op!

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda

Op zoek naar spinnen
Op zaterdagmiddag kun je de spinnen van het Drents-Friese Wold ontdekken. Tijdens deze wandeling met een gids kun je de spinnen van veraf, maar ook van heel dichtbij bekijken.

Herfstwandeling bij het Boomkroonpad
Wil je zien hoe de natuur veranderd met het verstrijken van de seizoenen? Ga dan eens mee met de gids van Staatsbosbeheer, en zie hoe het bos en de heide langzaamaan hun herfstkleed aantrekken.

Vogels spotten in vogelkijkhut Diependal
Ook de dieren worden dit weekend niet vergeten. Kom vogels kijken in de vogelkijkhut Diependal, bij Hijken! De hut kijkt uit op de voormalige vloeivelden van de aardappelmeelfabriek. Deze vloeivelden zijn een trekpleister voor veel vogels. Wil je graag komen kijken, maar geen verstand van vogels? Geen nood, er zijn vogelaars aanwezig die kunnen helpen bij je waarnemingen en graag vertellen over welke vogels er allemaal voorkomen.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen