Dit weekend in de Drentse natuur: 22 en 23 april

Vrijdag 21 April 2023
  • Natuurfotograaf Michiel Masselink gebruikt zijn mobiel (Rechten: RTV Drenthe/Annelies Hemeltjen)

Het weekend lijkt wisselvallig te worden maar dat is natuurlijk geen enkele reden om binnen te blijven. Wat dacht je van een fotowandeling in de omgeving van het Boomkroonpad of een woldwandeling door het Drents-Friese Wold.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Vogels kijken in Diependal

Ooit werd het als vloeiveldencomplex gebruikt door de aardappelzetmeelfabriek in Oranje. Tegenwoordig is Diependal een natuurgebied dat rijk is aan bijzondere moeras- en watervogels. Vanuit de vogelkijkhut heb je een prachtig uitzicht over de voormalige vloeivelden. Van april t/m september zijn elke zondagmiddag deskundige vogelaars aanwezig. Zij helpen je graag met het herkennen van soorten en kunnen je veel informatie over dit natuurgebied geven. Bezoek deze website voor meer informatie.

Woldwandeling Drents-Friese Wold

Ga zondag samen met een gids van Staatsbosbeheer op ontdekkingstocht door de wilde natuur van het Drents-Friese Wold. Hij kent de mooiste plekken in dit gebied en kan er veel over vertellen. Elk seizoen komen er andere onderwerpen aan bod; vogels, insecten of iets anders? Het is een verrassing. Meer informatie vind je op deze website.

Fotowandeling Boomkroonpad

Maak samen met de gids van Staatsbosbeheer een fotografiewandeling. In elk seizoen en bij alle weersomstandigheden is de omgeving van het Boomkroonpad fotogeniek. Je loopt door bos, over de heide en langs vennen met prachtige spiegelingen in het water. Om de ervaring vast te leggen, ga je fotograferen tijdens de excursie. De gids van Staatsbosbeheer vertelt over het gebied en geeft daarnaast tips en trucs voor het maken van mooie foto's. Meer informatie vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen