Dit weekend in de Drentse natuur: 20 en 21 mei

Vrijdag 19 Mei 2023
  • Het Dwingelderveld is een uitgestrekt heidegebied (Rechten: RTV Drenthe)

Heb je zin om de Drentse natuur te verkennen? Wandel dan in alle vroegte mee over het Dwingelderveld. Ga naar het vrolijke Vogelfestival, of stap op de fiets en kom meer te weten over de rijke geschiedenis van het Valtherbos.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Ochtendwandeling Dwingelderveld

De natuur ontwaakt en jij bent erbij. Samen met een gids van Natuurmonumenten verken je zaterdagochtend in alle vroegte het Dwingelderveld. De schuwe dieren op het veld zijn in de vroege ochtend nog actief, grote kans dat je bijvoorbeeld ree├źn ziet. Een vroege wandeling leent zich ook goed voor het luisteren naar de vogels. Bezoek deze website voor meer informatie en om je in te schrijven.

Vogelfeest in Havelte

Nestkastjes timmeren, uilenballen pluizen, weidevogelbingo en nog veel meer leuks is zaterdag te doen op het Vogelfestival. Vogelwacht Uffelte bestaat vijftig jaar en viert het jubileum bij de Holtinger Schaapskooi. Ook 'vogelkoning' Arjan Dwarshuis is er, hij geeft een lezing. Bekijk hier het programma van het festival.

Fietsexcursie hunebedden Valtherbos

Het Valtherbos ten noorden van Emmen loopt over van de historie. Je vindt er vier hunebedden, meerdere grafheuvels en een onderduikershol uit de Tweede Wereldoorlog. Fiets zondagmiddag samen met een gids langs de verschillende hoogtepunten. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor een kleine wandeling en informatie over de verschillende sporen uit het verleden. Bezoek de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie.

Wandeling met de boswachter Dwingelderveld

Elke zondagmiddag gaat een gids van Natuurmonumenten op stap in het Dwingelderveld. Trek stevige schoenen aan en wandel mee. De gids vertelt over de natuur in het natuurgebied en natuurlijk komen de seizoenen aan bod, met de planten en dieren die daar bij horen. Bezoek deze website voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen