Dit weekend in de Drentse natuur: 20 en 21 januari

Vrijdag 19 Januari 2018
  • Genoeg te doen in de Drentse natuur komend weekend (foto: Natuurmonumenten)

Genoeg te doen dit weekend in de Drentse natuur. De storm is weer achter de rug en het is volgens Staatsbosbeheer veilig in de bossen in onze provincie. Geen excuus dus om niet even lekker naar buiten te gaan.

Laarzenwandeling door het Kloosterveld
Je moet niet bang zijn voor natte voeten tijdens deze wandeltocht door het Kloosterveld. Het stukje Dwingelderveld achter het bezoekerscentrum wordt namelijk gebruikt om overtollig regenwater op te vangen. Vergeet je laarzen dus echt niet. De excursie is zaterdag en kost 5 euro voor leden en 8 euro voor niet-leden. Opgeven kan hier

Fotografie-excursie Stroomdal bij Loon
Wist je dat het dorpje Loon ooit belangrijker en groter dan Assen was? Om achter de verborgen geschiedenis van Loon te komen, kun je mee op deze speciale foto-expeditie door en rondom het dorp. Aanmelden is niet nodig en het kost je niets. Zorg wel dat je zaterdag om 10:00 uur met camera en al bij de Brink in Loon staat. Meer informatie vind je hier.   

Sporen in het landschap
Wie op zoek wil naar sporen, moet naar het Reestdal gaan. In dit natuurgebied op de grens van Drenthe en Overijssel kijk je dankzij de rivier de Reest terug de geschiedenis in. Maar ook andere sporen zoals voetafdrukken van dassen, vossen en reeën kun je tegenkomen. Meewandelen kan op zondag en kost 3 euro. Meer informatie is hier te vinden. 

Snertwandeling Yde
Het nieuwe jaar is al een paar weken onderweg, maar een nieuwjaarswandeling moet nog kunnen. Zeker als er na afloop snert wordt geserveerd. Wie even een frisse neus wil halen, kan zaterdag om 10:00 uur terecht in Yde. Daar wacht een gids van IVN met smart. Meer informatie.

Contact
opnemen