Dit weekend in de Drentse natuur: 18 en 19 maart

Vrijdag 17 Maart 2023
  • Uit de eitjes komen kikkervisjes (Rechten: FotoRieth via Pixabay)

Heb je zin om de Drentse natuur te verkennen? Wandel dan mee over voormalig stuifzandgebied Heuvingerzand. Of steek je handen uit de mouwen tijdens de landelijke opschoondag.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Kikkerdriltelling

Doe mee met de kikkerdriltelling die dit weekend start en help het onderzoek naar kikkers in de tuin. Als je een vijver hebt kun je het aantal eiklompen tellen en doorgeven via de website van Tuintelling. De telling is gericht op de bruine kikker. Dat is een van de eerste amfibieën die zich in de lente voortplant. De eitjes zijn goed zichtbaar aan het wateroppervlakte. Op deze website vind je meer informatie.

Opschoondag

Iedereen die bij wil dragen aan een schonere provincie kan komende zaterdag aan de slag tijdens de landelijke Opschoondag. Kleine acties kunnen al een groot verschil maken. Op meer dan vierhonderd locaties in Drenthe worden schoonmaakacties gehouden, variërend van opruimen rondom het Blauwe Meer bij Hoogersmilde tot afval verwijderen uit de sloot in Hollandscheveld. Op de website van Nederland Schoon vind je alle locaties.

Wandeling Heuvingerzand

Wandel zondagochtend mee over voormalig stuifzandgebied het Heuvingerzand. In dit natuurgebied vind je vennen, pingoruïnes, heide en nog bestaande stuifzandplekken. Ook is er een al wat ouder bos, waar hout mag blijven liggen. Houd je oren goed open, want de vroege vogels vullen het gebied met geluiden. Denk aan waterdichte wandelschoenen en een verrekijker. Bezoek deze website voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen