Dit weekend in de Drentse natuur: 17 en 18 september

Vrijdag 16 September 2022
  • De Hunzeloop is een jaarlijks terugkerend evenement (Rechten: Het Drentse Landschap/B. Pol)

Kies je komend weekend voor een wandeltocht of een fietstocht in de Drentse natuur? Wandelen kan tijdens een bijzondere editie van de Hunzeloop die start in Zuidlaren. Fietsen kan langs de hunebedden in een van de Drentse nationale parken.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Hunzeloop

Een bijzondere editie van het jaarlijkse wandelevenement dit jaar: de Hunzeloop is gekozen als afsluiting van Meters met Diabetes. Speciaal voor deze deelnemers is een route van 2,5 kilometer toegevoegd. Alle routes starten vanaf Het Achterom in Zuidlaren en gaan door een afwisselend landschap met bos, heide en vergezichten over het water. Bezoek de website voor meer informatie en om je op te geven.

Fietstocht hunebedden

De fietstocht voert langs een aantal hunebedden in Nationaal Park Drentsche Aa en op de flanken van de Hondsrug. Bij elk hunebed wordt stilgestaan en geven de gidsen informatie over vroeger en nu. De tocht is ongeveer 25 kilometer. Bezoek deze website voor meer informatie en om je aan te melden.

Vogels kijken

Ooit werd het als vloeiveldencomplex gebruikt door de aardappelzetmeelfabriek in Oranje. Tegenwoordig is Diependal een natuurgebied dat rijk is aan bijzondere moeras- en watervogels. Vanuit de vogelkijkhut heb je ongestoord uitzicht over de voormalige vloeivelden. Deskundige vogelaars zijn in de vogelkijkhut aanwezig en kunnen je veel vertellen over de aanwezige vogels. Bezoek de website van Het Drentse Landschap voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen