Dit weekend in de Drentse natuur: 16 en 17 december

Vrijdag 15 December 2017
  • Trek je laarzen aan en trek erop uit (Foto: RTV Drenthe/Marike Goosens)

De kerstdagen komen eraan. En dat merk je aan onze agenda die dit weekend volstaat met leuke kerstactiviteiten. Ook ontbreken de winterse wandelingen niet.

Wandelexcursie
Wil je meer weten over het Asserbos? Dan is deze wandeling op zaterdag je kans. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het bos en de bijzondere flora en fauna in dit oude stadsbos. De wandeling start om 11.00 uur bij de Bosrand 2 in Assen. Meer informatie vind je hier.

Kerstmarkt
Neem een kijkje bij de dieren in de levende kerststal of bekijk oude ambachten en proef heerlijke streekproducten. Dit kan zaterdag en zondag tijdens de kerstmarkt op de Onlanderij. De markt start om 10.00 uur. Hier lees je meer informatie.

Midwinterwandeling
Ga zondag met een gids op pad in de bossen bij het Boomkroonpad. De gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en de mammoeten die hier in het verleden leefden. De wandeling duurt van 12.00 tot 14.00 uur. Hier vind je meer informatie.

Kleintje kerst
Op zondag organiseert het Duurzaamheidscentrum een gezellige middag voor het hele gezin. Maak duurzame kerststukjes, proef biologische streekproducten, lever je oude kaarsstompen in en krijg er een nieuwe kaars voor terug. Vanaf 13.00 ben je welkom aan de Bosrand 2 in Assen. Meer informatie vind je hier.

Contact
opnemen