Dit weekend in de Drentse natuur: 15 en 16 oktober

Vrijdag 14 Oktober 2022
  • De bomen in herfstkleuren (Rechten: RTV Drenthe / Josien Feitsma)

Laat je dit weekend niet tegenhouden door een paar buien en trek de natuur in. Het is volop herfst en verschillende excursies staan dan ook in het teken van dit seizoen.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Herfstwandeling Drents-Friese Wold

Beleef de herfst in het grootste aaneengesloten bosgebied van onze provincie. In de natuur is veel gaande op dit moment; verkleurde bladeren vallen op de grond, paddenstoelen komen te voorschijn en dieren verzamelen hun wintervoorraad. Zo verstopt de gaai honderden eikels in het bos, die hij maanden later nog precies weet te vinden. Tijdens de excursie zondagmiddag leer je meer over de natuur van dit nationale park.

Herfst Struuntocht

Paddenstoelen horen bij de herfst. Maar er valt zoveel meer te ontdekken tijdens dit seizoen. Ga zaterdagmiddag mee op struuntocht en zie wat de herfst nog meer te 'vertellen' heeft. Deze activiteit is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en wordt georganiseerd door IVN Emmen-Coevorden. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op deze website.

Excursie Schipborgsche diep

Wandel zondagochtend langs de flanken van het Schipborgsche diep. De excursie gaat stroomopwaarts langs het diepje. Onderweg vertelt de gids van Nationaal Park Drentsche Aa over het ontstaan van dit brede stroomdal en de rivierduinen, waaronder de Kymmelsberg. Verderop kom je in een nat zompig gebied waar het smalle Anloërdiepje samenvloeit met het Schipborgsche Diep. Bezoek voor meer informatie deze website.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen