Dit weekend in de Drentse natuur: 14 en 15 april

Vrijdag 13 April 2018
  • Zaterdag kun je genieten van een gevederd ochtendorkest in Peize (foto: Pixabay.com)

Voor wie niet binnen wil zitten dit weekend: er zijn genoeg leuke activiteiten in de Drentse buitenlucht te ontdekken!  Elk weekend brengen we drie activiteiten onder de aandacht.

Vroege vogelconcert
Kun je ook zo genieten van zingende vogels? In dat geval moet je zaterdag om 06.00 uur in Peize zijn. Dan heb je kans om een ochtendsymfonie in de Onlanden te beluisteren. Een ervaren vogelaar en gids zal de gevederde orkestleden aan je voorstellen. Daarna neemt hij je mee het veld in.

Neem goede wandelschoenen mee. En een verrekijker wordt ook aangeraden. De wandeling begint vanaf het dorpshuis in Peize. Meer informatie is te vinden op de website van Natuurmonumenten.

Scheebroekenloopje
Op zaterdag is het tijd voor nog een leuke wandeling! Het Scheebroekenloopje is één van de kleinste loopjes van de Drentsche Aa. De wandeling gaat langs het beekdal met karakteristieke houtwallen. Onderweg vertellen Nationaal Park Drentsche Aa-gidsen tijdens deze vroege wandeling over het landschap en de natuur. Starttijd: 07:30 uur. Startplaats: parkeerplaats Hagenbrink bij Anderen aan de weg naar Anloo

Voorjaarswandelingen met mooie verhalen
Genieten van een prachtige wandeling over de hei en onderweg luisteren naar mooie verhalen. Jeanet Landman verzorgt de wandeling over een paar gebieden van het Drents Landschap. De verhalen onderweg zijn geïnspireerd op volksverhalen uit het noorden van het land, de natuur, soms wat historische feiten én met een vleugje humor. Er wordt rekening gehouden met de verschillende leeftijden. Het programma duurt ruim een uur.

De wandeling op Kampsheide is op zondag 15 april en start bij de parkeerplaats van Kampsheide. Voor meer informatie: www.drentslandschap.nl

Contact
opnemen