Dit weekend in de Drentse natuur: 13 en 14 mei

Vrijdag 12 Mei 2023
  • In en om het bezoekerscentrum Dwingelderveld vindt de ROEG! Dag plaats (Rechten: RTV Drenthe/Marike Goossens)

Het tienjarig jubileum van het natuurprogramma ROEG! is zaterdag reden tot een feestje. Ontmoet de boswachters en neem deel aan een van de excursies. Op zondag kun je naar reeën speuren in het Valtherbos of natuurfoto's leren maken in het Drents-Friese Wold.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

ROEG! Dag

ROEG! bestaat dit jaar tien jaar. Het natuurprogramma werd in de lente van 2013 voor het eerst op TV Drenthe uitgezonden. Een decennium lang natuurnieuws: dat is wel reden voor een feestje. Zaterdag wordt het jubileum gevierd met een ROEG! Dag. In en om het bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen worden diverse excursies voor jong en oud gehouden. Ze zijn gratis toegankelijk, je bent van harte welkom, maar moet je wel even vooraf aanmelden. Meer informatie vind je hier.

Reeën van het Valtherbos

Wil je reeën zien, dan moet je de dag vroeg starten. Verken het Valtherbos met een gids van Staatsbosbeheer en ga op zoek naar reeën. Rond zonsopkomst heb je kans om te zien hoe de dieren het bos verlaten om te gaan eten in het open veld. Je wandelt in stilte naar de rand van het bos om ze niet te verstoren. Bezoek deze website voor meer informatie.

Workshop fotografie Drents-Friese Wold

Tijdens deze natuurfotografie-workshop zondagochtend in het Drents-Friese Wold word je meegenomen door een ervaren fotograaf. Naast de technische informatie die je krijgt, leer je vooral te kijken. Voor deze workshop hoef je geen dure camera te hebben, een smartphone voldoet. Het thema van de workshop hangt af van de tijd van het jaar. Bezoek de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen