Dit weekend in de Drentse natuur: 11 en 12 februari

Vrijdag 10 Februari 2023
  • Lekker wandelen over het Dwingelderveld (Rechten: Pixabay)

Heb jij zin om dit weekend de Drentse natuur te verkennen? Wandel mee door natuurgebied Appelbergen en ontdek waarom juist hier grondwater gewonnen wordt of ga op pad met een gids die je van alles over de wolf vertelt.

Kijk in de ROEG!-agenda voor meer activiteiten. Let op: bij de meeste activiteiten moet je je vooraf aanmelden.

Wolvenexcursie

Een gids van Natuurmonumenten neemt je zaterdagochtend mee de natuur in voor een les over de wolf: hoe herken je een wolvenspoor, hoe oud worden de roofdieren en hoe zijn de verhoudingen binnen een roedel? Je gaat géén echte wolf zien, maar er is wél ruimte voor beelden van de wildcamera's uit Drenthe. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Meer informatie vind je op deze website.

Wandeling pingoruïnes Appelbergen

In Appelbergen komen geologie, biologie en waterwinning samen. Tijdens deze wandeling zaterdagmiddag leer je waarom juist hier drinkwater uit de grond wordt gehaald. Onderweg loop je langs verschillende pingo's in Appelbergen en op de essen van Onnen en Glimmen. Het zijn vennetjes en moerassen die op een heel bijzondere manier gevormd zijn tijdens de laatste ijstijd. Aanmelden is verplicht en kan door een mail te sturen naar t.manak@ivn.nl.

Boswachterswandeling Dwingelderveld

Elke zondagmiddag gaat een gids van Natuurmonumenten op stap in het Dwingelderveld. Trek stevige schoenen aan en wandel mee. De gids vertelt over de natuur in het natuurgebied en natuurlijk komen de seizoenen aan bod, met de planten en dieren die daar bij horen. Bezoek deze website voor meer informatie.

Ben je op zoek naar meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebook-pagina Op pad in de Drentse natuur.

Lees ook:

Contact
opnemen