Dit weekend in de Drentse natuur: 10 en 11 augustus

  • Kom tot rust tijdens de stiltewandeling over het Aekingerzand (Foto: Saxifraga/Hans Dekker)

Komend weekend is er genoeg te doen in de Drentse natuur. Eetbare planten en bloemen zoeken, wandelen in stilte of samen met een boswachter op pad. Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda.

ROEG! Junior: eetbare bloemen proeverij​
Eten uit de natuur: tijdens deze workshop op zaterdagmiddag leer je hoe. Samen met Leah Groeneweg ga je rondom het bezoekerscentrum van Dwingelderveld op zoek naar eetbare wilde planten en bloemen. Daarna maak je een bloemenspread, een bloemenpesto en een bloementhee. Kijk hier voor meer informatie.

Stiltewandeling Aekingerzand
Wandel zondagochtend in stilte over het Aekingerzand en kom helemaal tot rust. Onderweg wordt de stilte afgewisseld met oefeningen om nog meer in contact te komen met de natuur. Meer informatie vind je hier.

Wandeling Dwingelderveld
Verken samen met een gids van Natuurmonumenten de natuur van het Dwingelderveld. De gids vertelt over de natuurontwikkeling in het gebied en ook de seizoenen komen aan bod. Hier vind je meer informatie.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen