Dit weekend in de Drentse natuur: 1 en 2 september

Zaterdag 01 September 2018
  • Wandel met een gids van IVN door het Dwingelderveld (foto: Free Nature Images/Hans Dekker)

Het weekend staat weer voor de deur en dat betekent dat er van alles te doen is in de Drentse natuur. Zo zijn er veel wandelingen, maar er is meer te doen. Wij lichten drie activiteiten voor je uit.

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de agenda van ROEG!

Maak kennis met de mier 
Mieren zijn de meest succesvolle diersoort ter wereld. Je komt ze dan ook overal tegen. Tijdens deze cursus vertellen bioloog Diliana Welink en boswachter Pauline Arends van Staatsbosbeheer over het leven van de mier. Je leert hoe je nesten kunt vinden en hoe je de verschillende soorten kunt onderscheiden. Meer informatie vind je hier.

De vruchten van het Dwingelderveld
Wil je weten wat de natuur allemaal te bieden heeft? Neem dan deel aan deze excursie over het Dwingelderveld en ga op zoek naar bramen, rozenbottels en vlierbessen. De gids van IVN vertelt je meer over de vruchten die onze voorouders plukten. Hier vind je informatie over deze wandeling.

Vogels kijken in het Diependal
In de vogelkijkhut van het Diependal zijn vogelaars aanwezig om je uitleg te geven bij de vogels die je hier ziet. De hut kijkt uit over de voormalige vloeivelden van de aardappelmeelfabriek. Je ziet hier zowel trekvogels als standvogels. De vogelaars vertellen je over de verschillende soorten die hier voorkomen. Meer informatie lees je hier.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen