Dit is er tijdens de herfstvakantie te doen in de Drentse natuur

Maandag 23 Oktober 2017
  • Op zoek naar kabouters in de Drentse bossen. Foto: Staatsbosbeheer

Het is herfstvakantie en dat betekent volop activiteiten in de Drentse natuur. Wil je weten wat je kunt doen? Je leest het hieronder.

Noordsche Veld
In het Noordsche Veld is van alles te doen. Elke dag kun je meedoen met een herfstspeurtocht. Woensdagmiddag is het tijd om hutten te bouwen en vrijdag wordt er geknutseld en kun je spelletjes doen. Alle activiteiten zijn bij Theehuis De Bosrand in Norg. Meer informatie vind je hier.

Boomkroonpad
Dinsdag en donderdag is er een herfsttocht. Je gaat op zoek naar paddenstoelen en na afloop is het tijd om te knutselen. De herfsttocht begint om 10.00 uur. Meer informatie vind je hier

Op woensdag maak je kennis met de Pixi. Dit digitale vuurvliegje wijst je ‘s avonds de weg in het bos. Meer informatie over de Pixi-wandelingen vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Woensdag mag je je handen uit de mouwen steken en de boswachter van Gieten-Borgen helpen om de heidevelden schoon te maken. Samen met de boswachter ga je jonge boompjes omzagen en takken opruimen. Het begint om 13.30 uur. Meer informatie vind je hier.  

Ga op zoek naar sporen van kabouters op het kabouterpad. Denk aan geknakte grassprietjes en kleine voetstappen. Dit kan op alle dagen van de herfstvakantie vanaf 10.00 uur. Meer informatie over de kabouterweken vind je hier

Dwingelderveld 
Knutselen met wol, een schapenspeurtocht en bekijken hoe herder Michiel Poelenije te werk gaat bij het schapendrijven. Dat kan dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur tijdens de Schapendag op het Dwingelderveld. Hier vind je meer informatie.

Op dinsdag en woensdag verken je in een huifkar en met gids het Dwingelderveld. Dit is het grootste natte heidegebied van Europa. De huifkar vertrekt om 11.00 uur vanaf het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Kijk hier voor meer informatie. 

Woensdagmiddag ontdek je alles over vogels tijdens de Dierenmanierendag. Bij het Bezoekerscentrum Dwingelderveld maak je je eigen voederplank en een vogelsnack. Ook is er een speurtocht over dierenmanieren in de natuur. De aanvangstijd is 13.00 uur. Je kunt hier terecht voor meer informatie. 

Het Drents-Friese Wold
Op woensdag kun je het belevingspad in het Drents-Friese Wold ontdekken. Speel in een echt vliegtuig en klim op de boomstammentrap. Het startpunt is bij camping De Reeënwissel en de toegang is gratis. Op deze pagina lees je meer.

Contact
opnemen