Deze week in de Drentse natuur: Schapendag en wandelen over de Hondsrug

Maandag 30 Juli 2018
  • Leer alles over de schapen van het Dwingelderveld tijdens de Schapendag (foto: Pixabay)

Maak kennis met de schapen op het Dwingelderveld of maak een zomerwandeling over de Hondsrug. Het is zomer, het moment om erop uit te trekken, en wij zetten elke week een aantal activiteiten voor je op een rij.

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG! agenda.

Schapendag Dwingelderveld
Het moment om alles te leren over schapen, lammetjes en wol. Je doet mee met een speurtocht of je maakt een schilderij met gekleurde schapenwol. De schapendag vindt dinsdagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur plaats. Lees hier meer informatie.

Zomerwandeling Hondsrug
Hoe ziet de Hondsrug er uit in de zomer? Tijdens deze wandeling vertelt de gids je alles over de bomen, planten, dieren en vogels die je nu in het bos ziet. De wandeling start woensdagmiddag om 13.30 uur. Hier vind je meer informatie.

Natuurwandeling LOFAR
In de buurt van Dwingeloo staat de grootste radiotelescoop van Europa, midden in een natuurgebied. Tijdens deze excursie vertelt de gids je over de bijzondere samenwerking tussen de techniek van de LOFAR telescoop én de natuur in dit unieke moerasgebied. De wandeling start donderdagmiddag om 14.00 uur. Hier lees je meer informatie.

Zoek je meer wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen