Deze week in de Drentse natuur: kennismaken met de vos of bijen en insecten helpen

Maandag 27 Augustus 2018
  • Rondom het Boomkroonpad ontdek je zaterdag van alles over de vos (foto: RTV Drenthe/Marike Goossens)

Leuke activiteiten voor jong en oud deze week: een vossenspeurtocht, een huifkartocht en knutselen voor bijen en insecten. Wij zetten ze voor je op een rij.

Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda

Ontdek alles over de vos bij het Boomkroonpad
De Buitendag van Staatsbosbheer staat dinsdag wederom in het teken van de vos. Begin met een speurtocht door de omgeving waarin de vos centraal staat. Knutsel daarna aan je eigen opbergkist. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Huifkartocht over het Dwingelderveld
Samen met een gids van Natuurmonumenten trek je dinsdag of woensdag in een huifkar over het Dwingelderveld. Op meerdere plaatsen is een korte stop voor een wandeling. Vergeet niet om je aan te melden. Hier vind je meer informatie en kun je je opgeven. 

Help de insecten en bijen
Ga donderdagmiddag naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld van Natuurmonumenten en help de insecten en bijen. Je maakt er een insectenpot of een mini-bijenhotel. Ook kun je deelnemen aan een mini-excursie met een gids of een speurtocht kopen. De activiteiten starten om 13.00 uur. Lees hier meer.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.

Contact
opnemen