Boswachter zaagt Drents landschap tijdens negende editie Carving Cup

Dinsdag 08 Mei 2018
  • Het beeld gezaagd door boswachter Albert Broekman (foto: Albert Broekman)

29 motorzaagkunstenaars uit heel Europa werkten zich afgelopen weekend in het zweet tijdens de negende editie van de Carving Cup. Boswachter Albert Broekman was een van de deelnemers.

De wedstrijdregels zijn simpel: wie in twee dagen tijd het mooiste kunstwerk zaagt, die wint. Boswachter Broekman is enthousiast over het weekend. "Het was erg leuk, prachtig weer."

'Geen dier, maar iets unieks'
Broekman besloot dit jaar voor een echt Drents beeld te gaan. "De dag van te voren had ik nog geen inspiratie en wist ik nog steeds niet wat ik wilde maken. Ik wilde dit jaar iets unieks, een keer geen dier. Ineens wist ik het: ik ga een keer een landschap zagen."

De twee dagen van de wedstrijd heeft Broekman gebruikt om een typisch Drents landschap te maken. "Op de eerste dag ben ik begonnen met een Drents dorp en een molen. Op de tweede dag ben ik daar verder meegegaan. Ook heb ik een beekdal en een meanderende beek gemaakt. Uiteindelijk stond onderaan het logo van Drenthe."Ondanks zijn bijzondere idee viel Broekman niet in de prijzen. De wedstrijduitslagen zien er als volgt uit:

Vakjury
1 Thomas Weijenberg (kolibrie)
2 Sander Boom (beer)
3 Roel van Wijlick (adelaar)

Publieksprijs
1 Erik van der Leur (sprinkhaan)
2 Joost van der Voort (inktvis)
3 Jeroen Boersma (inktvis)

Speedcarving
1 Erik van der Leur (ooievaar)
2 Sander boom (adelaar)
3 Jeroen Boersma (uil)

Contact
opnemen