Boswachter ergert zich aan afvaldumping bij Bunne: Zo ga je niet met de natuur om

Woensdag 23 Mei 2018
  • Een deel van het gedumpte afval bij Bunne (foto: Twitter Albert Broekman)

BUNNE - Leerlingen van de Esborg uit Roden gaan morgen samen met Staatsbosbeheer gedumpt afval opruimen langs een zandweg in de buurt van Bunne.

Het afval werd afgelopen weekend door onbekenden gedumpt op de zandweg tussen de Bongveenweg en de Kampweg. "Helaas, weer een afvaldumping in de Kop van Drenthe", laat boswachter Albert Broekman weten.

Huishoudelijk afval
Het gaat volgens Broekman voornamelijk om huishoudelijk afval. "Ik denk dat iemand zijn schuur of tuinhuis heeft opgeruimd en het nodig vond om z'n afval in de natuur te dumpen." Mogelijk gevaarlijk materiaal is door de boswachter al opgeruimd. "Er lagen bijvoorbeeld schoonmaakspullen en jerrycans benzine tussen."

Broekman heeft tussen de rommel nog gekeken naar iets waar mogelijk een adres of andere gegevens op stonden, maar dat bleek niet het geval. "We kunnen hem of haar niet meer achterhalen."


Collega-boswachter Henk Denkers gaat het afval morgenvroeg opruimen met vier of vijf leerlingen van de school. "Educatiemomentje van hoe je niet met de natuur omgaat", aldus Broekman. "Het gaat om kinderen die daar vaak al wat aan het werk zijn. Wij hebben zoveel te doen, dus dachten we: dan kunnen zij ons helpen."

Contact
opnemen