Boekenweek 2018: wat is er vandaag te doen?

Woensdag 14 Maart 2018
  • Tijdens de boekenweek is er van alles te doen in de bibliotheken in Drenthe (Foto: Pixabay.com)

Ook halverwege de 83e boekenweek staan er nog volop interessante activiteiten op de agenda. Hieronder vind je een overzicht.

Tweede Drentse Literatuurdag
De tweede Drentse Literatuurdag gaat vandaag om 13.30 uur van start in het Verenigingsgebouw in Veenhuizen. Op het programma staat onder andere uit een lezing van Kester Freriks over zijn boek Wandelingen der Neerlanden en een fietsexcursie door het decor van het Pauperparadijs. Bekijk hier het volledige programma.

Lezing over Leo en Tineke Vroman
In de Bibliotheek Eelde geeft Mirjam van Hengel een lezing over het schrijversechtpaar Leo en Tineke Vroman. Tineke was antropologe en schrijfster en Leo was wetenschapper en dichter. In haar bestseller Hoe mooi is alles beschrijft Mirjam van Hengel het begin van de liefde tussen beiden tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lezing start om 20.00 uur. Meer informatie vind je hier.

Verhalenvertelster Jeanet Landman
Vanaf 19.30 uur kun je in de Bibliotheek Zuidwolde luisteren naar Jeanet Landman. Zij vertelt mysterieuze verhalen die geïnspireerd zijn op volksverhalen, vermengd met historische feiten en een vleugje humor. Hier vind je meer informatie.

Contact
opnemen