Bijna zesduizend bezoekers voor Herderstocht op Balloërveld

Zondag 24 December 2017
  • De tocht begon en eindigde in de schaapskooi (foto: Janet Oortwijn / RTV Drenthe)

BALLOO - Voor de zeventiende keer werd vanavond de Herderstocht georganiseerd op het Balloërveld. 5.900 wandelaars beleefden het kerstverhaal op de Drentse heide.

De route van ongeveer 2,5 kilometer was verlicht met lampjes. Jong en oud kon de Herderstocht meelopen en zo het kerstverhaal horen, zien en beleven. Het evenement trok bijna duizend bezoekers meer dan vorig jaar.

"Druk, maar erg gezellig", blikt een tevreden Frank Mulder van de organisatie terug. Er stond een file vanaf Loon naar de het Balloërveld. 

Volkstelling 
De start van de tocht was, zoals ieder jaar, bij de Schaapskooi in Balloo. Kort na de start van de Herderstocht konden de deelnemers zich laten inschrijven bij twee Romeinse soldaten. Dit als symbool van de volkstelling in de tijd van keizer Augustus.

Kerstverhaal
De route bracht bezoekers langs onder andere herders, wijzen, een herbergier en de evangelist Lucas. Elk personage vertelde in een sfeervolle setting een deel van het kerstverhaal. De route kwam ten slotte langs een schamel dak waar Jozef en Maria, met hun pasgeboren baby in de kribbe, schuilen. 

Vrijwillig
De Herderstocht is georganiseerd door een groot aantal vrijwilligers onder verantwoording van de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Assen-Marsdijk en in nauwe samenwerking met de schaapherders van Balloo.

Contact
opnemen