Aa en Hunze steekt 75.000 euro in nieuw bezoekerscentrum Drentsche Aa

Vrijdag 19 April 2024
  • Het Huis van de Drentsche Aa bij Deurze wordt het vertrekpunt van bezoekers van het Nationaal Park (Rechten: RTV Drenthe / Hjalmar Guit)

Aa en Hunze gaat 75.000 euro meebetalen aan het Huis van de Drentsche Aa in Deurze. Het geld is bedoeld voor de herinrichting van de parkeerplaats bij het toekomstige bezoekerscentrum van het nationaal park.

In totaal is er 750.000 euro nodig voor de ontwikkeling van het bezoekerscentrum. Onder meer het Nationaal Park Drentsche Aa, de provincie Drenthe en de gemeente Assen doen een duit in het zakje.

Unanieme steun

De raadsleden van Aa en Hunze stemden unaniem in met de bijdrage. Alle partijen vinden het belangrijk dat het nationaal park weer een bezoekerscentrum krijgt. Dat was er niet meer sinds de sluiting van het oude centrum in Anloo begin 2021

Er was wel wat teleurstelling bij GroenLinks en D66, omdat er eerder geen geld werd besteed om het vorige bezoekerscentrum in de Homanshof in Anloo in de benen te houden en de portemonnee nu wel wordt getrokken.

Plaagstoot aan Assen

Raadslid Klaas Stol van het CDA wil kwijt het vreemd te vinden dat de grote buurgemeente Assen met 25.000 euro aanzienlijk minder bijdraagt, 'terwijl Deurze daar ook zo dichtbij ligt'.

"We zouden het daarom een goed idee vinden als er borden met wandel- en fietsroutes in ónze gemeente bij het centrum komen. Dan weten mensen in ieder geval welke kant ze op moeten", zegt Stol.

Lees ook:

Contact
opnemen