150.000 euro extra voor natuurherstel in Drenthe

Maandag 26 Februari 2024
  • Natuurgebied De Branden in het Hunzedal (Rechten: Het Drentse Landschap, Jeanette Topee)

Het Drentse Landschap krijgt 150.000 euro van het Cultuurfonds voor landschapsherstel en boomaanplanting. Omdat het volgens het Cultuurfonds steeds slechter gaat met de natuur in Nederland investeert het twee miljoen euro extra in de provinciale landschappen. Met het geld kan Het Drentse Landschap geplande projecten versneld uitvoeren.

Volgens Cathelijne Boers, directeur van het Cultuurfonds, zijn natuur en cultuur onlosmakelijk verbonden: "Klimaatverandering heeft een enorme impact op het Nederlandse landschap en daarom doneren we de extra twee miljoen aan de provinciale landschappen."

'Geweldig bedrag'

Het Drentse Landschap krijgt hiervan 150.000 euro en dat bedrag is erg welkom bij de organisatie. "We zijn ontzettend verheugd dat het Cultuurfonds ons nu met zo'n geweldig bedrag steunt om aan de slag te gaan", aldus directeur-bestuurder Sonja van der Meer.

Het is nog niet duidelijk voor welke projecten Het Drentse Landschap het geld gaat gebruiken, wel laat de organisatie weten dat projecten die al langer op de planning staan, sneller kunnen worden uitgevoerd. Naast 150.000 euro voor natuurherstel krijgt elke provincie 15.000 euro om publiek te betrekken bij de natuurprojecten, door bijvoorbeeld activiteiten te organiseren.

Het Cultuurfonds

De donatie van twee miljoen euro voor het natuurherstel in Nederland, komt boven op de 1,5 miljoen euro waarmee het Cultuurfonds jaarlijks bijna driehonderd natuurprojecten ondersteunt. Dankzij donateurs en schenkers draagt het fonds al zo'n zestig jaar bij aan belangrijke natuurprojecten, educatie, biodiversiteit en het behoud van landschappen.

Contact
opnemen