Zo ontdek je stoepplantjes bij jou in de straat

  • Met stoepkrijt schrijf je de naam op van het plantje

Plantjes op de stoep vallen niet zo op. Maar daar komt verandering in! Met stoepkrijt zetten 'botanisch krijters' de stoepplantjes in het zonnetje. En dat mag wel eens, want die kleine plantjes zijn hartstikke belangrijk. Ga je ook mee op ontdekkingstocht?

Het groen tussen de tegels werd ook wel onkruid genoemd. Stoepplantjes klinkt toch veel beter? Het moeten echte krachtpatsers zijn, ze groeien op eigen kracht zomaar tussen de tegels. En sommige soorten zijn niet weg te krijgen! Gelukkig maar, want ze geven insecten een schuilplekje. En ze zuiveren de lucht: goed voor ons allemaal. Agnes Bakker van IVN vertelt er hier meer over.

Doe-tips!
Tijdens de Nationale Buitenlesdag op dinsdag 13 april hebben stoepplantjes de hoofdrol. Dan wordt de Grote Natuurles gehouden. Voor juffen en meesters staan hier superleuke tips klaar. Er zijn veel leuke opdrachtjes te doen op het schoolplein, maar die kan je natuurlijk ook in je eigen straat doen. Zin om opdrachten te doen, bijvoorbeeld een planten-fossiel maken? Neus dan eens tussen deze ideetjes.

Voor echte speurneuzen
Raak je niet uitgekeken op de stoepplantjes? De Hortus Botanicus in Leiden heeft allerlei info en doe-tips verzameld, je vindt het op deze pagina. Meteen aan de slag? Dan zijn deze proefjes een aanrader! Ook leuk is het stoepplantjes-kwartetspel.

Contact
opnemen