Win een uniek Zomerkriebel T-Shirt!

  • Met een vrolijke wesp en mier erop

Wat is jouw favo kriebeldiertje? Doe mee met de tekenwedstrijd en wie weet draag jij straks een origineel Zomerkriebel T-Shirt. Biblionet Drenthe geeft in totaal tien kindershirts weg.

Op ROEG! Junior en in een aantal Drentse bibliotheken maken we deze zomervakantie kennis met zes Zomerkriebels. Het zijn ‘kriebeldiertjes’ die je buiten kan ontdekken. Welk kriebeldiertje vind jij het leukst om te tekenen?

Meedoen gaat zo:

1 - Maak een tekening van jouw favo kriebeldiertje. Dat mag elk diertje zijn dat je in de tuin kan vinden, als ie maar niet groter is dan jouw hand. Bijvoorbeeld een mier, lieveheersbeestje, teek of worm. Je mag allerlei kleurmateriaal gebruiken: potloden, verf, krijt, stiften, wat je wilt.

2 - Mail uiterlijk woensdag 12 augustus een foto of scan van jouw tekening naar roeg@rtvdrenthe.nl.

3 - Vermeld jouw kledingmaat, naam, woonplaats en telefoonnummer.

Op donderdag 13 augustus loten we uit alle inzendingen tien winnaars. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht van Biblionet Drenthe.

Inspiratie nodig?

Illustrator Elisabeth Koops uit Donderen maakte de tekeningen van de Zomerkriebels. Zoals deze van het lieveheersbeestje. Ze heeft heel goed gekeken naar het diertje en er een vrolijk zomers extraatje aan gegeven. Bekijk ook de mier, de teek en de worm!

Illustratie: Elisabeth Koops

Contact
opnemen