Werk aan de winkel voor de ‘tiny forest rangers’ in Assen

  • De leeringen van Kindcentrum Theo Thijssen helpen bij de aanleg van een minibos (Rechten: IVN)

Kinderen van het Kindcentrum Theo Thijssen hebben met wat hulp van IVN Natuureducatie, GroenTotaal en medewerkers van Actium een tiny forest aangelegd op grond van Actium in Assen.

Een tiny forest is een klein bos in de stad met de grootte van een tennisbaan. Het is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen kunnen er les krijgen en buurtbewoners kunnen elkaar daar ontmoeten.

Samen
De leerlingen en buurtbewoners zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerp en bij de uitvoer. Bijzonder aan dit minibos is dat de leerlingen voor het eerst dierenverblijven gemaakt hebben, voor vlinders, vogels, hommels en insecten.

Het tiny forest heeft de naam 'de Lariks' meegekregen.  De leerlingen zijn erg enthousiast over het nieuwe minibos naast de deur. Zij kunnen vanaf nu les kunnen krijgen in een buitenlokaal. Leerlingen uit de groepen 5 en 6 zijn tot 'tiny forest fangers' bevorderd, zij passen extra goed op het bosje.

Omgeving
De bosjes zijn klein maar kunnen wel een groot verschil maken voor het klimaat. Als het aan IVN ligt, komt er daarom op ieder schoolplein een tiny forest.

Lees ook: IVN wil op ieder Drents schoolplein een bosje

Contact
opnemen