Vakantie doe-tip: Natuurkunstwerk maken met natuurschatten

  • Trek je laarzen aan en ga op zoek naar natuurschatten (foto: Marike Goossens)

Het is meivakantie en daarom komen we elke dag met een vakantie doe-tip voor de kleine natuurliefhebber. Vandaag maken we een kunstwerk met en in de natuur.

Weet je dat je in de natuur allemaal schatten kunt vinden? Mos, veren, bladeren, stenen, bloemblaadjes, takjes. Er is zoveel te vinden. En met deze natuurschatten kun je een heel mooi kunstwerk maken. Ga lekker naar buiten en ga op zoek naar spullen. Trek wel je laarzen aan, want het kan nog nat zijn in het bos.

Voor het maken van het kunstwerk heb je niet veel nodig, alleen de dingen die je zoekt in de natuur en een plekje waar je je kunstwerk kunt maken.

  • Maak met takken een rondje of een vierkant in de aarde.
  • Verdeel je rondje of vierkant met takken in verschillende vlakken. Als je dit met meerdere mensen doet, verdeel de cirkel dan in evenveel vlakken als er mensen meedoen. Elk vlak hoort bij één persoon.
  • Zoek nu naar schatten. Iedereen kiest wat anders. Mos, takjes, stenen, blaadjes of vind jij nog wat anders? Maak je in je eentje een natuurkunstwerk? Zoek dan verschillende soorten schatten, die je vindt.
  • Vul nu de verschillende vlakken met één soort schat. Hoe ziet jouw kunstwerk er uit? Maak een foto en laat het ons zien via onze Facebookpagina.

ROEG! junior wordt samen gemaakt met Scharrelkids van IVN en OERRR van Natuurmonumenten. 

Contact
opnemen