Speurroutes in de Drentse natuur

  • Lekker speuren in de buitenlucht (Rechten: Pixabay)

Buiten spelen kan altijd, in weer en wind, in de sneeuw of lekker in het zonnetje. Maak een mooie boswandeling of speel een spel met vriendjes en vriendinnetjes.

Op sommige plekken is het extra leuk spelen omdat je er opdrachten kunt doen of omdat je in de voetsporen van de wolf treedt.

Wandelroute Wolvenspoor
Dwars door natuurgebied Hart van Drenthe loopt het Wolvenspoor. Deze route van vijf kilometer is een spannende tocht door donkere bossen, over heidevelden en houten bruggen. Volg de witte pootafdrukken om de weg niet kwijt te raken.

Speurtocht Dwingelderveld
Het Dwingelderveld is een uitgestrekt natuurgebied waar je verschillende speurtochten kunt doen. Tijdens de Oerrr expeditie met plunjezak leer je overleven in de wilde natuur. En tijdens de speurtocht Dierenmanieren leer je handige trucs die dieren gebruiken om te overleven.

Hulpboswachter Drents-Friese Wold
Heb jij het in je om boswachter te worden? Samen met Boswachter Bart maak je een ruige tocht dwars door het natuurgebied. Je krijgt een hulpboswachtershandboek en -jas mee en onderweg voer je allerlei opdrachten uit.

Contact
opnemen