Soort van de maand: welk blad beeld jij uit?

  • Bomen kun je herkennen aan hun bladeren (Tekening: Agnes Bakker)

Sommige dieren, planten of bomen op het platteland hebben het moeilijk. Om ze een beetje extra aan ze te denken zetten wij elke maand één van deze dieren, planten of bomen in het zonnetje. In de Soort van de Maand bedenkt IVN Regio Noord speciaal voor ROEG! Junior een doe-tip. In de juli linde hebben we het over de linde. 

Aan het blad herken je de boom. De ene boom heeft bladeren met een gave rand, een andere bladrand is gezaagd. Het ene blad is langwerpig en het andere blad is weer rond. Het blad van de Linde heeft een heel mooi hartvormig blad. Kijk maar eens goed of je de Linde kunt vinden bij jou in de buurt. Als je verschillende bladeren kunt vinden kun je met minstens twee mensen een leuk spel doen.

Wie weet het meest?
Verzamel met minstens vijf verschillende soorten bladeren. Haal de bladeren van de bomen zonder dat de tak beweegt (dan weet je zeker dat je het heel voorzichtig doet). Leg de bladeren op de grond. Om de beurt kiest iemand een blad uit. Daarna beeld hij/zij de vorm van het blad met beide handen uit. Daarna wisselen. Hoeveel hebben jullie er goed? Weet je van welke boom het blad is?

Contact
opnemen