Soort van de Maand: maak kabouters en breng ze thuis

  • Hoe ziet jouw kabouterverhaal eruit? (Tekening: Elisabeth Koops)
Elke maand geven we een dier of soort op het platteland een beetje extra aandacht. In de Soort van de Maand bedenkt IVN Regio Noord speciaal voor ROEG! Junior een doe-tip. In de maand november hebben we het over de paddenstoel.
Paddenstoelen zijn in sommige verhalen de huisjes van kabouters. Maar in het echt wonen ze er natuurlijk niet. Daarom gaan we ze zelf maken.
Knutsel mini-kabouters. Ga daarna naar buiten en zoek een paddenstoel en zet de minikabouters op, onder en naast de paddenstoel. Maak een fotoserie van de kabouters bij verschillende paddenstoelen.
Heb je het naar je zin? Dan kun je het nog mooier maken door een verhaal uit te beelden met de geknutselde kabouters bij de paddenstoelen. Dan is het handig als je eerst een kort verhaal opschrijft. Dat heet een scenario. Als je regisseur wilt worden kun je ook eerst een storyboard uittekenen. Dan weet  je tijdens het fotograferen/filmen precies hoe je de kabouters en paddenstoelen in scene wilt brengen. Cool he!
Ben je klaar? Verras dan je vrienden en familie met een kabouters en paddenstoelenslightshow of deel je foto's op onze Facebookpagina.

Contact
opnemen