Soort van de maand: maak je eigen Bob Rossje

  • Kun jij net zo goed schilderen als Bob Ross? (tekening: Agnes Bakker)

Sommige dieren, planten of bomen op het platteland hebben het moeilijk. Om ze een beetje extra aan ze te denken zetten wij elke maand één van deze dieren, planten of bomen in het zonnetje. In de Soort van de Maand bedenkt IVN Regio Noord speciaal voor ROEG! Junior een doe-tip. In april doen we dat met de sleedoorn.

Waarschijnlijk hebben jullie geen enkel idee wie Bob Ross is. Maar toch willen we jullie vragen om deze week in de huid van Bob Ross kruipen.  Bob Ross was een schilder die in de jaren 90 een serie op televisie had waar die de kijker leerde hoe je een snel een mooi schilderij van de natuur kunt maken. De serie heette "The Joy of Painting", vraag je ouders maar eens of zij het kennen! Hij was toen echt heel erg hip!

Vorige week heb je de Sleedoorn gespot, dus je weet waar je een mooie sleedoorn kunt vinden. Pak je teken- of schilderspullen en ga op zoek naar een rustig plekje waar je de sleedoorn goed kunt tekenen of schilderen.

Als je wat inspiratie wilt op doen, kun je natuurlijk altijd eerst wat filmpjes kijken van Bob Ross op Youtube. We zijn heel benieuwd wat voor mooie landschapsschilderijen jullie hebben gemaakt met de Sleedoorn erop.

Contact
opnemen