Soort van de maand: de geur van de linde

  • Ruik jij de linde al? (Tekening: Agnes Bakker)

Sommige dieren, planten of bomen op het platteland hebben het moeilijk. Om ze een beetje extra aan ze te denken zetten wij elke maand één van deze dieren, planten of bomen in het zonnetje. In de Soort van de Maand bedenkt IVN Regio Noord speciaal voor ROEG! Junior een doe-tip. In de maand juli hebben we het over de linde.

De bloementjes van de linde ruiken ontzettend lekker! Deze lindebloesem heeft een sterke zoete geur. Wanneer je in de zomer door een straat met lindes loopt dat is het net alsof je in een snoepjeswinkel bent. De geur doet je ook wel een beetje aan honing denken.

Veel insecten en vooral hommels worden naar de linde toe gelokt door de heerlijke geur. Als je onder een linde gaat staan hoor je zeker een prachtig concert van zoemende bijen en hommels.

In de natuur kun je veel zintuigen gebruiken om de natuur te beleven. Ga naar buiten en zoek een rustig plekje. Ga lekker zitten en doe je ogen dicht. We gaan nu twee zintuigen aan het werk zetten: horen en ruiken. Welke geluiden hoor je allemaal. Welke geluiden van de natuur hoor je? Welke geuren ruik je?

Doe dit eens op verschillende plekjes. Ruik en hoor je andere dingen?

Contact
opnemen