Overal lees- en buitenpret voor kinderen

  • Gi-ga-groen is het thema van de Kinderboekenweek (Rechten: Bibliotheek Hoogeveen)

De maand oktober is voor kinderen feestelijk en avontuurlijk. Het is namelijk Oktober Kindermaand met allerlei gratis activiteiten én de Kinderboekenweek ging op vijf oktober van start.

Bingo!
In de meeste Drentse bibliotheken (behalve in de gemeenten Noordenveld en Tynaarlo) mag je gratis het boekje Naar buiten! ophalen. Er staan vijftig ideeën in voor spannende buitendingen. Heb jij al eens een vlot gebouwd of een uilenbal uitgeplozen? In je boekje vind je ook een bingokaart. Heb je vier opdrachten op rij afgestreept? BINGO! Dan maak je kans op een tof boek of kaartjes voor het Boomkroonpad.

De volledige agenda staat op de website van de Biebfabriek Bende. De ROEG! Hoek, vol mooie natuurboeken en leuke activiteiten, is in deze periode in de bibliotheek van Klazienaveen en in Emmen.

Oktober Kindermaand
In de maand oktober kunnen kinderen van vier tot en met twaalf jaar gratis meedoen met allerlei activiteiten. Speciaal voor kinderen worden workshops, rondleidingen en voorstellingen georganiseerd. Zo geeft in Assen de schrijfster van 'Het huttenboek voor jonge klussers' tijdens een workshop tips om een geslaagde hut te bouwen. In Spier leren kinderen knutselen met kastanjes, takken, stenen en andere dingen uit de natuur. De volledige agenda is te vinden op deze website.

To do
Dit jaar vindt de Oktober Kindermaand voor de twintigste keer plaats. Daarom is de bucketlist van Drenthe opgesteld die uitnodigt om alle plekken die je gezien moet hebben in de provincie, te ontdekken. Denk aan de hunebedden maar ook aan kunst op straat en het kasteel van Coevorden. De lijst bevat 16 dingen om te op te zoeken, verdeeld over vier dingen per seizoen. Je kunt dus in oktober beginnen met afstrepen.

Gi-ga-groen
Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar Gi-ga-groen. De natuur staat in de schijnwerper dankzij boekentips die over de natuur gaan, die uitnodigen om zelf naar buiten te gaan en oproepen om de natuur te beschermen. De week staat niet alleen in het teken van lezen maar ook van buitenspelen. Zo staan in het boek Naar buiten! tientallen ideeën om buiten uit te voeren, zoals het bouwen van een vlot en het uitpluizen van een uilenbal.

In de Drentse bibliotheken wordt de Kinderboekenweek gevierd met activiteiten zoals het bouwen van een boomhut en het knutselen van vuurvliegjes die licht geven in het donker.

Contact
opnemen