Op kamp met ROEG! tijdens Oktober Kindermaand

  • Tim Horneman legt uit hoe je vuur kan maken (Rechten: RTV Drenthe)

De maand oktober staat voor de twintigste keer in het teken van gratis culturele activiteiten voor kinderen. ROEG! maakt er ook een feestje van, want de natuur verdient een plek in Oktobermaand Kindermaand.

Tijdens het ROEG! kamp zetten we planten, dieren en het landschap in het zonnetje. Kinderen en hun ouders genieten van workshops en excursies die verschillende natuurorganisaties georganiseerd hebben.

Oudemolen
Het veldje naast het kantoor en de werkschuur van Staatsbosbeheer in Oudemolen blijkt de ideale plek voor het kamp. Er leven bodemdiertjes en vlakbij ook waterdiertjes, er groeien eetbare planten en er is plek voor een kampvuur. In de komende vier vrolijke ROEG!-uitzendingen kun je bekijken wat een vrolijke groep kinderen en hun ouders allemaal beleven op het kamp.

Dieren
De eerste aflevering staat in het teken van kleine kriebeldieren. De kinderen trekken erop uit met een sleepkleed en zoeken uit welke dieren op de grond en in de bodem leven. Iets verderop in het ziekenhuis van Assen laten iets grotere dieren zich zien.

Vervolg
Mis ook de rest van de afleveringen niet! Een tipje van de sluier: boswachter Evert Thomas neemt de kinderen mee de hei op, op zoek naar sporen van dassen en andere dieren. Er staat iets te gebeuren met vuur, er komt water aan te pas en Agnes Bakker van IVN Natuureducatie laat zien hoe je een dromenvanger kunt maken.

De uitzendingen van ROEG! zijn elke zaterdag vanaf 17.11 uur op TV Drenthe te zien, of kijk de eerste aflevering van deze speciale serie terug.

Contact
opnemen