Maak je eigen memory en bomenpaspoort

  • Met waskrijt maakt Agnes Bakker een afdruk van de boomschors.

In het bos valt zoveel te ontdekken. Elke boom ziet er weer anders uit en je kan zelfs naar ze luisteren. Agnes Bakker van IVN vertelt er meer over. Ze komt heel graag in het bos en geeft tips voor een leuk memory-spel en voor het maken van een echt bomenpaspoort.

Een paspoort voor de bomen bij jou in de buurt is best wel handig. De berk, eik of beuk heeft het natuurlijk niet nodig om op reis te gaan. Maar met een paspoort kan jij wel ontdekken wat het verschil is tussen al die stammen, takken en bladeren die je elke dag tegenkomt. 

Zin om een bomenpaspoort te maken? Klik hier en ga aan de slag! 

Memory: zo doe je dat
Maak je ook wel eens een wandeling door het bos? Maak dan eens een leuke memory-tussenstop! Je hebt hiervoor een aantal bekertjes nodig waar je niet doorheen kan kijken, bijvoorbeeld van karton. Verzamel tijdens het wandelen kleine onderdelen van een boom, steeds twee dezelfde. Bijvoorbeeld twee eikeldopjes, twee kleine takjes, twee blaadjes. Zet de bekertjes over de onderdelen heen. Hussel de bekertjes en raad om de beurt waar twee dezelfde onderdelen zijn. 

In deze video zie je de memory van Agnes. Ze legt ook uit dat je met een wc-rol naar een berk kan luisteren!

Kijktip
Heb je de speciale uitzending van ROEG! Junior over de Boomfeestdag al gezien? Met leuke filmpjes over bijvoorbeeld de bomendokter en de boswachter!

Contact
opnemen