Kinderen enthousiast over natuurbeleefdag in Coevorden

  • De beleefdag is vooral op kinderen gericht (Rechten: RTV Drenthe)

"Zullen we kijken of we wat gevangen hebben? Kom dan gaan we het onderzoeken!" Samen met Mathijs ter Bork van IVN Natuureducatie zoeken kinderen op de natuurbeleefdag in Coevorden waterdiertjes.

De dag is bedoeld om te laten zien wat er allemaal gebeurt in de gemeente Coevorden op het gebied van groen en biodiversiteit. "En dat je heel vaak ook zelf al iets kunt doen", aldus Ter Bork.

Doe het zelf
Kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten zoals waterdiertjes vangen, uilenballen pluizen en nestkastjes timmeren. "Het was leuk om dieren te vangen, ik vond het ook wel leuk om ze weer vrij te laten", vertelt Sven. "Ik voelde bijna niets in mijn hand. Het kietelde niet, want hij zat alleen maar stil en soms plakte het een beetje aan mijn hand vast met z'n pootjes."

Knutselen
Marjolein Woltersom bezoekt de dag samen met haar kinderen. "Ik vind het super leuk, er zijn veel activiteiten en de kinderen vermaken zich goed, en het weer is mooi." Ze zijn bezig met het in elkaar zetten van een vogelhuisje. "We zijn bijna klaar met uitvogelen."

De toekomst 
"We richten ons met de markt vooral op kinderen omdat wij geloven dat de jeugd de toekomst heeft", vertelt Ter Bork. "Als zij nu van die natuur gaan houden, dan willen ze dat later ook gaan behouden."

Contact
opnemen