Grote klus van Bram en Isa Tibbe is geslaagd: meer kleur en dieren in de tuin

  • Bram en Isa Tibbe bij de wilde bloemen

Meer kleur en meer dieren in de tuin: Isa en Bram Tibbe uit Oranjedorp hebben er werk van gemaakt. Met als grote verrassing: een eigen Tuiny Forest!

Nieuwe kleurrijke planten en een kronkelend paadje: Bram had het allemaal al uitgetekend. En toen won hij ook nog een eigen bos! Een compleet pakket van IVN Natuureducatie, met bomen, heesters en zaden plantten de Tibbes afgelopen voorjaar in de tuin. Ook kregen ze het boek 'Minibos in je tuin'. Het kwam op precies het goede moment.

Kijk mee in de tuin van Bram en Isa in Oranjedorp: (tekst gaat verder onder de video)

Meer vlinders
"Eerst was dit allemaal gras, en nu hebben we er een hele mooie kleurrijke tuin van gemaakt", zegt Bram trots. "We vinden dat de biodiversiteit goed moet blijven, dat er niet alleen maar tegels zijn. Er mogen wel wat meer vlinders zijn." De tuin heeft veel verschillende planten die vlinders aantrekken. En dat is te merken. "Net was er een kolibrievlinder, dus dan weet je wel dat je goed je best hebt gedaan."

Het minibos staat voorin de tuin, waar het de tijd en ruimte krijgt om te groeien. Verderop in de tuin staan onder meer de zelf gekweekte lupine, de reuzenzonnebloem, de dropplant, een mengsel van wilde bloemen en een voedselbosje. Er wordt druk gezoemd en gefladderd. De lievelingsvogel van Bram kwam laatst ook een kijkje nemen: de putter.

Bram en Isa helpen graag mee in de tuin, en zijn blij met het resultaat. "Ik geef het een 9,5", aldus Bram.

Contact
opnemen