Drollen tussen de boeken in de bieb van Meppel

  • Tijdens het boswachtersuurtje zijn keutels en braakballen te bewonderen

Tussen de boeken in de bibliotheek van Meppel liggen allemaal drollen! Tijdens het boswachtersuurtje krijgen kinderen meer te zien over de sporen die wilde dieren achterlaten.

Het boswachtersuurtje maakt deel uit van de ROEG! Hoek, met verschillende activiteiten. Hanna Schipper van Stichting het Drentse Landschap heeft een tafel vol sporen klaargezet. "Het is handig om sporen te leren herkennen, want dan zie je veel meer", vertelt ze. Want wie keutels kan herkennen, weet ook welk wild dier er in de buurt rondloopt.

Geen luchtjes
De drollen op de tafel ruik je niet, ze zijn niet vers. Af en toe roept een van de jonge bezoekers 'iew', maar de meeste kinderen kijken vooral hun ogen uit.
Ook de braakballen blijken vol verhalen te zitten. Schipper laat zien dat je het menu van de vogel erin terug kan zien: de schildjes van kevertjes bijvoorbeeld.

Ook het bos in!
De tienjarige vriendinnen Yare en Fleur zijn speciaal voor de poepquiz naar de bieb gekomen. Schipper heeft ze wel heel enthousiast gemaakt, ze willen ook wel boswachter worden! Kijk ook mee naar de tafel vol poep in onderstaande reportage:

Contact
opnemen