De laatste ROEG! Junior met Agnes Bakker: ‘Leuk dat mensen er wat van opsteken’

  • De laatste opnames, in de Onlanden, met Agnes Bakker voor ROEG! Junior

ROEG! Junior is zo'n vier jaar samen met Agnes Bakker van IVN Natuureducatie gemaakt. Ze heeft een reeks boeiende en vrolijke Junior-reportages gemaakt, waar tientallen kinderen aan meededen. Maar na bijna negentien jaar IVN Natuureducatie begint Bakker met een nieuwe baan.

Dat betekent dat ze ook stopt als vaste presentator van ROEG! Junior. "Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan. Wat hebben we allemaal wel niet beleefd?", zegt ze met een lach. Ze somt een paar verschillende reportages op, met spinnen, in waadpakken, tussen de bijen, met kikkerdril. "Het was gewoon een heel leuk onderdeel van mijn werk bij IVN."

Veel reacties

De lol en de interesse in de natuur stralen er bij Bakker van af, en dat vonkje sloeg ook over op de kinderen. "Maar ik heb ook heel erg veel reacties van volwassenen gehad; dat zij ook ge├źnthousiasmeerd waren. Ik werd ook wel op straat aangesproken, leuk dat mensen ernaar kijken en er wat van opsteken!"

Als kersverse projectleider innovatie bij de groene onderwijsinstelling Terra blijft ze bezig met (natuur)educatie. "Ik ga aan de slag met groen en met kunst, en met het verbinden daarvan. En dat zijn twee hele belangrijke onderdelen van mijn leven."

Wintertip

De laatste ROEG! Junior die Bakker maakte was in de Onlanden, met kinderen van BSO De Kameleon. Daarin stond het 'Hartje Winter'-boekje centraal: lekker buiten spelen ondanks het winterse weer. Dat is ook de laatste tip die Bakker geeft: "Ga naar buiten, spring in die plassen, ervaar de kou en kijk om je heen. Want er is in de winter ook nog heel veel buiten te beleven."

Contact
opnemen