Dansende wortels op het digibord tijdens De Week van de Schooltuin

  • Leerlingen van basisschool De Wegwijzer krijgen les in de moestuin

Dansende wortels op het digibord en een klas vol aandachtig kijkende kinderen. Matthijs ter Bork van IVN geeft een online les over tuinieren tijdens de Week van de Schooltuin. Hij legt uit hoe je groenten kunt zaaien, verzorgen en oogsten.

Meester Matthijs laat zien hoe groenten groeien en hoe kinderen zelf kunnen zaaien. De les staat in het teken van de wortel. Meer dan drieduizend leerlingen uit Groningen, Friesland en Drenthe volgen de les.

Les in de moestuin
De juf vindt het een leuke les. "De kinderen zijn geboeid en meester Matthijs gaf ons eigenlijk de opdracht om zelf de moestuin in te gaan." Dat kan op basisschool de Wegwijzer. De school heeft verschillende moestuinbakken aangeschaft en elke groep heeft een eigen tuintje. "We beginnen in de lente en proberen te oogsten voor de zomervakantie. Dan gaan we smullen!"

Naar buiten
De Week van de Schooltuin viel dit jaar tegelijk met de Nationale Buitenlesdag. Dat lessen in de buitenlucht goed zijn voor veel kinderen, herkent de juf wel: "Het is altijd fijn om even weg te gaan uit de klas, weg van de boeken. We proberen vaak beweeglessen te doen. Door het bewegen blijft de stof ook beter hangen in je lijf en in je hoofd."

Contact
opnemen