Bijzondere vondsten in de natuur

  • IJshaar komt voor op dun, dood beukenhout (Rechten: RTV Drenthe/Serge Vinkenvleugel)

Heb jij wel eens iets bijzonders gezien in de natuur? Buiten kun je mooie vondsten doen en opvallende dingen tegenkomen.

Trek een paar stevige wandelschoenen aan en verken de natuur om je heen. Misschien vind je in de achtertuin al wat leuks of verderop in de buurt of in het bos.

Poep
Wij laten ze achter in de wc, maar dieren laten ze buiten liggen: drollen. Als je goed kijkt kun je ze vinden, soms zelfs gewoon op het wandelpad! Aan de vorm en kleur van de poep herken je welk dier het was.

Wil je meer weten over poep? Bekijk dan deze shit-uitzending van ROEG!.

IJshaar
Als het lichtjes vriest én als de lucht vochtig is, kun je ijshaar vinden. Het komt voor op dun, dood beukenhout en het is maar een paar keer per jaar te zien. "Pas als je dichtbij komt, zie de schoonheid", zegt boswachter Evert Thomas. 

Wil je meer weten over ijshaar? Bekijk dan dit filmpje met boswachter Evert.

Boswachter
Er is nog veel meer moois te vinden in de natuur: spinnenwebben, uilenballen en veertjes. Boswachters werken in de natuur en komen vaak bijzondere dingen tegen. Tijdens het boswachtersuurtje, die af en toe in de ROEG! Hoek plaatsvindt, laten ze hun vondsten zien en kun je vragen stellen.

Contact
opnemen