Agenda: Zwerftocht door de Mandelanden

Op 13 juli 2022 van 19:30 tot 21:30 in

De Mandelanden bestaat uit 120 ha natuur rond het beekdal van het Voorste Diep. Het Voorste Diep vormt één van de bovenlopen van de rivier de Hunze, die via het Zuidlaardermeer uiteindelijk zijn water loost in de Waddenzee. Het gebied kreeg zijn huidige vorm in 2013 en wordt beheerd door de Stichting Het Drentse Landschap.
 
Het Voorste Diep kreeg tijdens het natuurherstelproject zijn kronkelende loop weer terug en meandert als vanouds door het moerassige landschap. Paden zijn er niet. De natuurgidsen van het IVN zoeken samen met de deelnemers aan de zwerftocht naar een begaanbare route door het gebied. Het is altijd nat in het gebied dus laarzen zijn noodzakelijk. In de vele slenken staat altijd water en ze zijn onvermijdbaar.
 
De Mandelanden worden steeds mooier. Er zijn plekjes met overweldigend veel bloeiende planten. Op andere plaatsen struin je door een veld met hoogopgaand riet of wilgen en elzen. Alles wat een beekdal uniek maakt is aanwezig: de beek, het moerassige gebied aan haar oevers, slenken, natuurgraslanden en houtwallen. De moeite waard dus om te gaan ontdekken.

Gegevens

Datum:
13 juli
Tijd:
Van 19:30 tot 21:30
Kosten:
-
Website:
Praktisch:

Laarzen zijn noodzakelijk!
Vooraf aanmelden niet noodzakelijk

Locatie

Westdorperstraat, 9531 Borger, Nederland

Contact

IVN

Contact
opnemen