Agenda: Wilderniservaringen langs het Sprokkelspoor

Op 14 januari 2024 van 13.30 uur tot 16.00 uur in

Tijdens deze wandeling speur je langs het Sprokkelspoor, een avontuurlijke wandelroute door het bos en langs verstilde vennen. De wandeling is - naast het veel bekendere Wolvenspoor - een wilderniswandeling in de nieuwe wildernis van het Hart van Drenthe. Hier, in het Hart van Drenthe krijgt de natuur voorrang boven de traditionele houtproductiefunctie van de Staatsbossen. In dit gebied worden geen bomen meer gekapt en kan de natuur haar gang gaan. Brede paden zijn hier en daar afgesloten en nieuwe, veel spannender paadjes geven je een heel nieuwe natuurbeleving.

Gegevens

Datum:
14 januari
Tijd:
Van 13.30 uur tot 16.00 uur
Kosten:
Gratis
Praktisch:

Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. De route is hier en daar minder goed begaanbaar voor deelnemers die minder goed ter been zijn. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.
Start is op de Parkeerplaats Zandspeelplaats bij Elp. Aangegeven vanaf de weg Schoonloo – Elp (Schoonloërweg). De wandeling duurt 2,5 uur en is ca. 6 km.

Locatie

9442 Elp, Nederland

Contact

Nationaal park Drentsche Aa

Contact
opnemen