Agenda: Wandeling: Paarse pracht in het beekdal

Op 23 mei 2024 om 19:00 uur in

Wandel mee door de graslanden van de Drentsche Aa. Je wordt meegenomen naar mooie plekken in het beekdal, waar je kunt genieten van een uitbundig bloemenfestijn. In het voorjaar kleurt de brede orchis in de graslanen prachtig paars. Tijdens de wandeling vertellen de Nationaal Park gidsen over het landschap en de brede orchis is het bijzonder. 

De wandeling begint om 19:00 uur bij de Nationaal Park parkeerplaats Gasterse Duinen, aan de Oudemolenseweg bij Gasteren. De wandeling duurt ca. 2 uur. 

Deelname aan Nationaal Park Drentsche Aa excursies is gratis. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Toen Staatsbosbeheer in de loop van de jaren zestig begon met het aankopen van gronden in het Drentsche Aa-gebied, waren er bijna geen orchideeën meer over. Door het vasthouden van voldoende water en door het instellen van een consequent hooilandbeheer, ging het al snel de goede kant op. Inmiddels zijn er weer percelen waar de Brede orchis met duizenden tegelijk voorkomt.

Gegevens

Datum:
23 mei
Tijd:
19:00 uur
Kosten:
Gratis
Praktisch:

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden zijn niet toegestaan tijdens deze wandeling.

Locatie

Parkeerplaats Gasterse Duinen, Oudemolenseweg, Gasteren, Nederland

Contact

Nationaal Park Drentsche Aa

Contact
opnemen