Agenda: Wandelexcursie door de Emmerdennen

Op 19 juni 2022 van 13:00 tot 15:00 in

Ieder seizoen is er wel iets te beleven en te ontdekken in de natuur. Op 5 en 19 juni kan je met de gids van Staatsbosbeheer een mooie, afwisselende wandelexcursie maken. Door de seizoenen heen heb je nooit dezelfde wandeling. Onderweg vertelt de gids over de natuur, cultuurhistorie en het ontstaan van de Emmerdennen. Dus wat voor weer het ook is: kom mee naar buiten en geniet van de zon op je gezicht, de wind door je haren of de kou op je wangen!
 Vlak naast het drukke centrum van Emmen, achter het ziekenhuis, liggen de Emmerdennen: een oase van rust. ‘Klein Zwitserland’, noemen ze het in de buurt. Het is een prachtig bos met oude zandduinen. Het Haantjeduin vormt met zijn 27 meter boven NAP één van de hoogste toppen van de Hondsrug.
Tijdens de wandelexcursie neemt de gids van Staatsbosbeheer je mee op pad, voor een interessante ontdekkingstocht in de natuur. De tocht is voor het hele gezin, jong en oud. Je leert en ontdekt van alles over het ontstaan van de Emmerdennen, de bomen en dieren van het bos.

Gegevens

Datum:
19 juni
Tijd:
Van 13:00 tot 15:00
Kosten:
€6,00
Praktisch:

Vooraf online aanmelden is noodzakelijk

Locatie

Boslaan 21, 7822 EN Emmen, Nederland

Contact

staatsbosbeheer

Contact
opnemen